Onsdagsseglingar 2023

Datum

Maj: 24, 31
Juni: 7, 14, 21, 28
Augusti: 16, 23, 30
September: 6

Nyheter 2023

- Start kl 18.30 i augusti och september
- Endast tuta används vid start och mål. Färre moment för arrangören och mindre irritationsmoment för de som är vid startplatsen.
- SRSs. Ensamseglare får även ett extra avdrag med 0,004.

Avslutning

Avslutning i klubbstugan på Gålö Båtklubb efter sista deltävlingen. Detta innebär att den korta banan kommer att seglas på den sista deltävlingen oavsett hur mycket det blåser.

På avslutningen bjuder vi på korv och dryck, umgås lite med de övriga besättningarna, redovisar den slutgiltiga resultattabellen och delar ut pris till de tre främsta båtarna totalt.

Anmälan

Segla nära funktionärerna med storseglet hissat vid startplatsen och meddela med eller utan undanvindssegel, SRS-tal, antal i besättningen samt skepparens namn. Har du seglat förut? Meddela bara segelsättning och besättning! Vi spar uppgifter på båtar som seglar regelbundet. SRS-talen hämtas från årets SRS-tabell och mätbrev. Båt som inte finns med i SRS-tabellen måste ha ett mätbrev.
Fler än 2 i besättningen: SRS
2 i besättningen: SRSs
1 i besättningen: SRSs + avdrag 0,004

Anmälan kan också göras via Slack.com. Lämna då ett meddelande med Skeppare, båttyp, segelsättning, SRS-tal + eventuellt mätbrev och antal i besättningen. Se under Tävlingar hur ni registrerar er på Slack.com.

Bana

Här kan du se banskissen.

Startlinjen utgörs formellt av den enslinje bestående av två trianglar som finns på östra sidan (bryggsidan) av startområden, men som hjälp finns också en vit stålpinne på västra sidan av startområdet.

Funktionären meddelar banalternativ med flaggor:

Lång Bana: Flagga B (helröd)
Flagga B
Kort Bana: Flagga G (gulblå)
Flagga G

Startprocedur

Starttid i maj/juni: 19.00
Starttid i augusti/september: 18.30
Signaler: 5-minuterstut 5 minuter innan, starttut
Tjuvstartande båt startar antingen om eller får 5 min tillägg per tjuvstartad minut. Tjuvstartande båt som startar om får inget tidstillägg.
Tävlingen avbryts kl 21.00.

Protester

Tävlingsledningen tar ej emot protester. Felaktigheter och dispyter måste lösas båtarna emellan. De vanliga sjövetts- och väjningsreglerna gäller.

Poängberäkning

5 poäng för att deltaga plus 1 poäng per slagen båt. Alla båtar som inte kommer i mål (DNF) räknas bara som en (1) båt.
För totalen summerar vi alla deltävlingar och drar sedan bort det två sämsta resultaten inklusive deltävlingar man ej har deltagit i. Om flera båtar har samma poäng sorteras de enligt följande:
1) Flest antal deltävlingar man har deltagit i
2) Mest poäng på en enskild deltävling

Resultat

OBS! Bara båtar med giltigt SRS-tal kommer med i resultatlistorna.

Är något fel? E-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Totalt

Historik över placeringar från totalen efter varje deltävling

Deltävlingar